CAUZE

Suflete orfane și inocente

Fără părinți care să-i iubească și să-i ocrotească, copiii sunt expuși într-o lume tot mai indiferentă și rece, o lume prin care devine tot mai greu să treci de unul singur, mai ales în prima parte a vieții. Un copil singur este un copil vulnerabil, ce are nevoie în permanență de ajutor pentru a putea ajunge la maturitate. De asemenea, pe lângă nevoia unor figuri parentale care să-i ghideze prin viață, nevoile materiale sunt și ele numeroase, printre care se numără mâncarea, hainele, rechizitele și jucăriile.

Părinții sunt unici și imposibil de înlocuit, dar acest lucru nu înseamnă că nu ne putem oferi ajutorul. Asociația Sufleterra și-a luat angajamentul de a lua în grijă aceste suflete orfane și inocente, asigurându-le toate cele necesare, astfel încât durerea cauzată de lipsa părinților să le fie alinată măcar puțin, iar ei să aibă tot ce au nevoie pentru a se putea dezvolta armonios și pentru a ajunge adulți stabili din punct de vedere emoțional, cu vieți împlinite. Împreună, avem capacitatea de a depăși bariere, redând egalitatea de șanse unor îngerași loviți de soartă.

Dar ca acest lucru să poată continua, avem nevoie de ajutorul vostru. Astfel, fiecare donație are capacitatea de a aduce un zâmbet pe chipul unui copil inocent.

Ajutor pentru oamenii străzii

Venirea iernii poate reprezenta, pentru majoritatea dintre noi, un prilej de a zâmbi datorită sărbătorilor și zăpezii strălucitoare ce dă naștere peisajelor de poveste.

Însă această perioadă, care poate fi un motiv de bucurie pentru unii, reprezintă totodată și cel mai dificil obstacol din viața unui om al străzii. Atunci când gerul "îți bate la ușă”, iar căminul călduros și îmbrăcămintea adecvată sunt inexistente, este de-a dreptul imposibil și dureros să-ți imaginezi cum ar putea arăta viața ta în lunile ce urmează. Din nefericire, aceasta este realitatea cruntă cu care persoanele fără adăpost sunt nevoite să se confrunte în fiecare an: descoperite permanent în fața frigului, fără un loc pe care să-l poată numi "acasă” și cu un gol constant în stomac și în suflet. În condițiile aferente, lupta pentru supraviețuire devine din ce mai grea, iar ziua de mâine devine o incertitudine în loc să fie o garanție.

Asociația Sufleterra și-a propus ca scop îmbunătățirea situației persoanelor fără adăpost, însă pentru a putea realiza acest lucru, avem nevoie de ajutorul vostru. Cu siguranță că fiecare dintre noi are prin casă cel puțin o geacă veche, pe care n-o mai folosește. În loc să le aruncăm, putem alege să le oferim o a doua viață, donându-le celor care pot avea nevoie de ele în această iarnă. De asemenea, ne dorim să le putem oferi și mese calde și hrănitoare, astfel că fiecare donație ne poate ajuta în acest demers.

Call centre dedicat persoanelor abuzate sexual

Din nefericire, în România au loc aproximativ cinci violuri pe zi, țara noastră fiind pe primul loc în Uniunea Europeană la acest capitol. Însă sunt extrem de rare cazurile în care făptașul este pedepsit. Acest fenomen apare, în mare parte, din cauza fricii victimelor de a depune plângere la poliție.

O persoană ce tocmai a suferit un abuz sexual are tendința să se închidă în sine și să limiteze interacțiunile. Violul are nemiloasa capacitate de a-ți doborî stima de sine, de a-ți da o viziune neagră asupra existenței și de a-ți injecta frică în fiecare celulă a corpului, până când ajungi să trăiești o viață chinuită, o viață ce nu-ți mai aparține ție, ci agresorului care ți-a luat plăcerea de a trăi. O astfel de experiență te poate schimba pe de-a-ntregul...

Însă cu ajutorul potrivit, oricine se poate vindeca. Astfel, ne-am propus să oferim ajutor persoanelor abuzate sexual prin înființarea unui call centre la al cărui capăt pot găsi un psiholog pregătit să ofere terapia necesară și un avocat dornic să ajute oamenii în demersurile legale pentru pedepsirea făptașului.

Împreună, le putem reda victimelor o viață normală și lipsită de frici.

© Copyright 2021 Sufleterra. All Rights Reserved.